behangen

Vele soorten

Behang staat gezellig en geeft de sfeer die u wilt…
Er zijn vele soorten behang, zoals eenvoudig papierbehang, vinylbehang (afwasbaar), schuimvinyl (met relief en structuur) en vliesbehang. Ook zijn er vele soorten dessins en patronen; klassiek, modern, fotobehang, speciaal kinderbehang enz.. Ook is de laatste tijd het Retrobehang met bijvoorbeeld drukke bloemmotieven weer helemaal terug.

Als de onderlaag nog netjes is, en goed vastzit, hoeft deze in principe niet te worden verwijderd voor het nieuwe behang. Dit is echter lang niet altijd het geval, en als er bobbels, overlapnaden of loszittende stukken zijn moet het oude behang er toch echt worden afgehaald.

Scan-behang

Dit is een soort glasvliesbehang maar dan meestal met een open structuur in verschillende patronen, er is echter ook een dichte vlakke uitvoering.Na het scan aanbrengen op de ondergrond is het de bedoeling om hier overheen te rollen met muurverf.

Het resultaat is een sterke stootvaste en scheur overbruggende afwerking. Dit behang is bijvoorbeeld zeer geschikt voor ruimtes waar veel mensen komen of langslopen, zoals trappenhuizen, hallen en bedrijfsruimten en kantoren.