schilderwerk

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk wordt gedaan ter bescherming van de ondergrond, zoals hout steen of metaal en natuurlijk ter verfraaiing.  Wordt dit niet goed gedaan of wordt hier toch op bezuinigd, dan zal uiteindelijk de rekening flink hoger worden dan bij regelmatig vakkundig schilderwerk. Denk aan houtrot en dus delen repareren tot zelfs complete kozijnen of deuren vervangen.

Uiteindelijk is het goedkoopste en beste om buiten maximaal om de 2 jaar alles te inspecteren en eventueel bij- of over te schilderen.

Een goede tip is om elk jaar het houtwerk van de woning schoon te maken met bijvoorbeeld water en groene zeep, tijdens dat schoonmaken kunt u dan meestal ook zien hoe de verflaag er aan toe is.
Kale randjes of scheurtjes dienen zo snel mogelijk te worden bijgeschilderd want kleine gebreken hebben grote gevolgen.

Binnenschilderwerk
Binnen begint het schilderwerk op een gegeven moment toch ook te slijten en beschadigen, wanden en plafond worden vies en vuil. Dan is het tijd voor de winterschilder met 10% korting op arbeidsloon en materiaal in de periode van 1 November t/m 1 Maart. Alles weer strak en fris in de verf met mooie kleurtjes, zodat de boel er binnen weer sfeervol uit ziet. Bovendien is het na zo’n schilderbeurt ook allemaal weer makkelijker schoon te maken.
Nieuwbouw

Bij nieuwbouw binnen is het aan te raden om in het begin de boel eenvoudig te schilderen en het schilderwerk niet al te mooi willen doen.  De reden is dat er nog veel vocht in de ondergrond zit zodat er vrij snel allerlei krimpnaden ontstaan.  Dit probleem verdwijnt na ongeveer 2 jaar en hierna kan alles dan wel goed worden geschilderd.

Vakmanschap

Of het nu gaat om binnen- of buitenwerk, kleine of grote projecten, het vakmanschap en de materiaalkeuzes blijven zeer belangrijk. Ook de ondergrond is de basis van het eindresultaat.  De keuze is vaak groot: Epoxy grondverf, Componenten-plamuur, Polysulfide-kit, Gesiliconiseerde glansverf, Acrylverf, Polyurethaanlak en nog veel meer technische termen; wat is de beste oplossing?

Tel daarbij op het benodigde juiste en veilige klimmateriaal, de juiste vakkennis, de routine en de milieue-technische aspecten en u zult begrijpen:
Schilderen is een vak !