verfspuiten

Plafonds en wanden

Bij plafonds en wanden wordt het spuiten(airless) van muurverf regelmatig toegepast en behoort dan ook tot de mogelijkheden. Echter in reeds bewoonde woningen geeft dit wel veel afplakwerk en vergt dan ook veel tijd, in de nieuwbouw kan men hier wel tijd mee uitsparen.

Het nadeel is de perfecte gladde verflaag, waardoor je elke oneffenheid (die je met verfrollen wel wegwerkt) in de ondergrond kan zien. Het is dan ook belangrijk dat de ondergrond mooi strak en glad is om een mooi eindresultaat te krijgen. Bovendien later even een plekje bijschilderen gaat niet, dit wordt een vlek en blijf je altijd zien.

Ramen deuren en kozijnen worden ook al vaker gespoten (in de nieuwbouw) want in bewoonde situatie’s geeft dit ook veel afplakwerk. Uit financieel oogpunt is het dan ook de vraag of dit goedkoper is dan het traditionele schilderwerk. Het ouderwetse spuiten van radiatoren en andere moeilijk te schilderen oppervlaktes behoort ook tot de mogelijkheden. Met een mooi resultaat en veel tijdwinst blijft dit een dankbaar werk.

Technieken

Er zijn tegenwoordig veel technieken die gebruikt worden voor spuitwerk, zoals een drukvat met verfspuit, de airless verfspuit welke bijna niet nevelt, en de nieuwste ontwikkeling is de aircoat, een airless spuit met lucht-ondersteuning om de straal beter te richten.

U ziet, zelfs het schildersberoep wordt geautomatiseerd!
Wij gaan u niet vermoeien met welke keuze het meest geschikt is voor een bepaalde situatie, dat leggen wij u graag eventueel ter plekke uit.